***       Водещите вечерни новини       на 19 юни 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 19 юни 
Коментари Харесай

Водещите новини! Сандов предупреди: Щетата за природата от пилона на Рожен е сигурна. 14 души със салмонела, яли риба в заведение на морето


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 19 юни   

 

„ Огромно количество бетон и желязо, разорани ливади за пътя до там. Нарушения при процедурите за неговото слагане има, най-много по линия статута на земята (земеделска) и метода на прилагане (има изключение за преместваеми обекти, само че големия стълб с тонове бетон за фундамент го изключват от тази категория, въпреки да е минал като подобен по документи). Но, както споделих, ще слага акцент на друго, като локален. А точно, за символиката му и за годините след слагането му ", прибавя той.

„ Огромни пилони с националния байрак се слагат на знакови места (значими борби, исторически значими места), в административната столица или при държавната граница. Рожен не е подобен обект, само че още повече, Рожен е граница на България до 1912 година Земите на юг от Рожен са останали отвън рамките на България при Съединението от 1885 година Всеки път на 6-и септември, когато има национални тържества, мен ме стяга сърцето, тъй като знам, че предците ми от Родопите, говорещи български, не са чествали през 1885, нито в годините по-късно. Този стълб ще е знак за една несправедлива граница вътре в българските земи ", написа още Сандов.

***

14 души са признати в Инфекциозната болница във Варна със салмонела след консумация на бяла риба в заведение в курорта " Св. Св. Константин и Елена ".

Те са се заразили в разнообразни дни предходната седмица, потвърдиха от здравната ревизия в града.

Изследвани са проби от питателните артикули в ресторанта и резултатите за салмонела са негативни.

Заразени с бактерията обаче са 4-ма души от личния състав. Заведението е затворено краткотрайно, само че се чака да проработи в околните дни, предава Българска национална телевизия.

***

Инициативата на Европейски Съюз, в която не вземат участие единствено България и военно неутралната Ирландия, беше оповестена през март и финализирана през месец май, само че страната ни се въздържа от присъединяване. За задачата Европейски Съюз отделя 2 милиарда евро.

***

„ Иван Гешев като че ли се разсънва от някакъв сън, като че ли преди е бил под наркоза. Тези следствия „ на трупчета ”, значи, въпреки всичко са текли, с цел да може той да има нещо, което в този момент да извади ”. 

Това съобщи някогашният ръководител на Съвет за електронни медии Георги Лозанов в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS малко откакто отстраненият основен прокурор Иван Гешев излезе със свое обръщение в обществените мрежи.

***

***

С оферти за по-строги наказания при държание, което уронва престижа на Народното събрание, през днешния ден народни представители от ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ внесоха Проект на решение за изменение и допълнение на правилника за активността на Народното събрание, оповестиха от обединението.

***

Иван Гешев има много знания за политическия и престъпния живот у нас, само че му липсва политическо държание. Затова не мисля, че ще бъде сериозен политически състезател. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV националният представител от " Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ) Любен Иванов.

Той добави, че изборът на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор е „ правно нищо “.

***

Състоянието на пет язовира в района е рисково, заяви регионалният шеф на Варна в оставка Марио Смърков.

Той посочи, че общият брой на тези уреди в региона е 83. На надзор от регионалната администрация подлежат 68. Със заповед на Марио Смърков, от 6 до 16 юни, е осъществена инспекция за техническото положение на 43 от оборудванията. Останалите ще бъдат тествани по график през октомври, добави регионалният шеф.

***

Русия е почнала да ползва нова тактичност в отговор на украинската контраатака. Новата тактика на Москва включва изпращането на танкове Т-54, натоварени с експлозиви, към вражеските линии, като по този метод тежките машини биват употребявани в качеството им на камикадзета.

***

Излежаващият присъда в пандиза опозиционен водач Алексей Навални през днешния ден се изправи пред съветски съд, с цел да му бъдат повдигнати нови обвинявания в екстремизъм, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Ако бъде приет за отговорен по новите обвинявания, срокът на лишаването му от независимост може да бъде продължен с десетки години. Съдебното съвещание се състоя в наказателната колония в Мелехово, на към 235 километра източно от Москва, където Навални към този момент излежава присъди с общ период 11 и половина години.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР